Kaip išsirinkti gerus žygius

- 2021-09-03-

1. Patikrinkite fiksavimąžygio lazdos: užfiksuokite kiekvieną laipiojimo lazdos dalį ir paspauskite ją iš visų jėgų, kad ji nesulaužtų ir fiksavimo sistema atlaikytų apkrovą.


2. Pritvirtinkite apyrankęžygio lazdos: kai žygiuojate, pritvirtinkite apyrankę, kad būtų patogu vaikščioti, ir pasukite lazdą pirmyn ir atgal. Jei apyrankė nubrozdins jūsų riešą, toliau jos ieškokite. Geriausias riešo diržo pasirinkimas yra minkštas, tam tikro elastingumo, kurį galima tiesiog sureguliuoti iki reikiamo tvirtumo ir nėra lengva nukristi.


3. Rankenėlių pasirinkimasžygio lazdos: laipiojimo lazda su kamštiena ir putplasčio rankena dažniausiai yra pirmasis pasirinkimas tiems, kurie lengvai prakaituoja arba dažnai žygiuoja lietingomis dienomis, nes šios medžiagos turi geresnę trintį, net jei jos yra šlapios. Rankenos, pagamintos iš gumos, plastiko ir kitų medžiagų, šlapios bus slidžios, o jausmas nėra ypač geras, tačiau jos yra patvarios ir tvirtos. Jei delnai lengvai prakaituoja, venkite plastikinių rankenų, nes jos gali lengvai išslysti iš delnų kaip šlapios žuvys. Lazdelę, pagamintą iš kamštienos ar putų, geriausia sugriebti. Šaltu oru putų rankena atrodo šiltesnė nei kamštienos, plastiko, medžio ar gumos.

4. Medžiagos pasirinkimasžygio lazdos: aliuminio lydinio alpinizmo lazda, stipri, lengva ir pigi. Dauguma gamintojų naudoja aliuminio lydinio medžiagą. Jei esate žmogus, keliantis aukštus kokybės reikalavimus, galite pasirinkti naują lengvą lazdelę, pagamintą iš anglies pluošto arba titano lydinio. Anglies pluoštas, toks pat stiprus kaip aliuminio lydinys, tačiau lengvesnis, bet brangesnis. Titano lydiniai yra lengvesni, tačiau brangesni. Laipiojimo lazdelių, pagamintų iš anglies pluošto ir titano lydinio, skersmuo yra palyginti mažas, todėl žmonės jaučiasi labai lengvi. Naudodami juos galite greitai mesti, o lazdos galiuką lengva pastatyti į tinkamą vietą.

5. Skyrių skaičiusžygio lazdos: pirmiausia pasirinkite pagal veiklos intensyvumą. Kuo daugiau vaikščiojimo lazdų dalių, tuo mažesnė atitinkama apkrova. Laisvalaikio metu svarbiausią daiktą lengva nešiotis, todėl pirmas pasirinkimas yra keturios lazdos. Kai veikla yra tam tikro intensyvumo, saugumui užtikrinti pasirenkamos trys lazdos.